Friday
March 24, 2017

Post a New Question

Posted by on Tuesday, January 4, 2011 at 12:18am.

in vanessas coin bank there are 4 times as many quarters as nickels, 2 fewer dimes than nickles and 15 pennies.the total amount in the bank is 5.80. how many of each coin are in the bank

  • pre algebra - , Wednesday, January 5, 2011 at 9:24pm

    I believe the amount in the bank should be 5.70. If not, check and make sure all INFO is correct.

    Nickels = X,
    Qtrs = 4X,
    Dimes = (X - 2),
    Pennies = 15.

    5X + 25*(4X)+ 10(X - 2)+ 15 = 570.

    5X + 100X + 10X - 20 + 15 = 570,
    115X - 5 = 570,
    115X = 575,
    X = 575 / 115 = 5.

    Nickels = X = 5.
    Quarters = 4x = 4*5 = 20,
    Dimes = X - 2 = 5 - 2 = 3,
    Pennies = 15

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question