Friday
March 24, 2017

Post a New Question

Posted by on Friday, November 5, 2010 at 8:53pm.

An employee earns $40 per hour and 1.75 times that rate for all hours in excess of 40 hours per week. Assume that the employee worked 60 hours during the week, and that the gross pay prior to the current week totaled $58,000. Assume further that the social security tax rate was 6.0% (on earnings up to $100,000), the Medicare tax rate was 1.5%, and federal income tax to be withheld was $714.

a. Determine the gross pay for the week.

  • accounting - , Tuesday, December 7, 2010 at 11:08pm

    Earnings at regular rate (40hrs x $40) = $1600
    Earnings at overtime rate 20hrs x $40 x 1.75 = 1400
    1400+1600 = 3000

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question