Saturday

April 19, 2014

April 19, 2014

Posted by **grace** on Sunday, October 24, 2010 at 9:31pm.

a) Sketch the velocity vs. time graph for both cars and paste your sketch in the space below.

b) Assuming both cars start at the same point, how much sooner does the faster car arrive at a destination 16 km away?

c)How far must the cars travel for the faster car to arrive 15 min before the slower car?

- Physics -
**Henry**, Monday, October 25, 2010 at 5:03pmb. d1 = 85t1 = 16 km,

85t1 = 16,

t1 = 16 / 85 = 0.1882 h = 11.29 min.

d2 = 115t2 = 16 km,

115t2 = 16,

t2 = 16 / 115 = 0.139 h = 8.35 min.

t1 - t2 = 11.29 - 8.35 = 2.94 min.

Car #2 arrives 2.94 min. sooner.

c. 15 min = 1/4 h = 0.25 h.

d1 = d2,

115t = 85(t + 0.25),

115t = 85t + 21.25,

115t - 85t = 21.25,

30t = 21.25,

t = 21.25 / 30 = 0.71 h,

d = 115 * 0.71 = 81.65 km.

**Related Questions**

Physics help ASAP please - A boat needs to travel straight across a river. The ...

physics URGENT! PLEASE - Figure the resultant velocity of a plane that is ...

Physics Problems - I have a few questions that I dont understand and are having ...

Physics - A bus travels 280 km south along a straight path with an average ...

Phyics Word Problems - Could you please check my work and help me with two of ...

Math - The time t required to drive afixed distance varies inversely as the ...

Calculus. please helppp!! - 1) Two cars travel in the same direction along a ...

Physics - A motor boat heads west across a river as a current of 12 km/hr. The ...

math - it took cindy 2h to bike from abbott to benson at a constant speed. the ...

physics - A car makes a 60-km trip with an average velocity of 38.5-km/h in a ...