Post a New Question

algebra

posted by .

I need to write an equation for the following:

Denise's cell phone plan is $29.95 per month plus $.10 per minute for each minute over 300 minutes of call time. Denise's cell phone bill is $99.95. For how many minutes was she billed?

  • algebra -

    The fixed charge is 29.95 out of a 99.95 bill, so the minute charge is 99.95-29.95 = $70
    How many minutes can $70 buy at 10 minutes for a dollar?

  • algebra -

    let x = over time (in minutes)
    therefore,
    29.95 + 10x = 99.95
    10x = 99.95 - 29.95
    10x = 70
    x = 7 minutes
    total minutes billed is 300 + 7 = 307 minutes

    so there,, :)

  • algebra -

    Um...

    Each additional minute costs $0.10.
    So $70 buys 70/0.10=700 minutes in addition to the 300 fixed minutes. The total is therefore...

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question