Post a New Question

french

posted by .

Can you check these also thanks.

Directions: Récrivez les phrases au passé composé. Le passé composé: être ou avoir.

1. Marie monte au troisième étage.
Answer: Marie est monté au troisimème êtage.

2. Elle monte ses bagages.
Answer: Elle a monté ses bagages.

3. Elle sort la clé de sa poche.
Answer: Elle a sortie la clé de sa poche.

4. Elle descend.
Answer: Elle est descendue.

5. Elle ne descend pas ses bagages.
Answer: Elle n'a descendu pas ses bagages.

6. Elle sort.
Answer: Elle est sortie.

7. Elle rentre deux heures plus tard.
Answer: Elle est rentue deux heures plus tard.

  • french -

    1. Don't forget that when the passé composé uses être, the past participle will agree in number and gender with the subject. Marie is feminine singular = montée.

    3. The passé composé conjugated with avoir (as this one is) only has the past participle agree in number and gender with a preceding object. Elle is the subject = no agreement = sorti.

    5. The negative works around the auxiliary or helping verb = n'a pas

    7. The verb is rentrer (regular -er verb) = est rentrée

    Sra (aka Mme)

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question