Posted by **Jasmine** on Wednesday, September 8, 2010 at 6:08pm.

A bus travels 280 km south along a straight path with an average velocity of 88 km/h to the south. The bus stops for 24 min. Then it travels 210 km south with an average velocity of 75 km/h to the south.

how long does the total trip last?

what is the average velocity for the total trip?

- Physics -
**Tom**, Wednesday, September 8, 2010 at 6:14pm
280km / 88km per hour = 3.18 hours

+

24 minutes = .4 hours

+

210km / 75km per hour = 2.8 hours

2.8 hours + .4 hours + 3.18 hours = 6.38 hours

Average Velocity = Total Distance / time

Total distance = 280 + 210 = 490km

490km/6.38hours =76.8km per hour

- Physics -
**Jasmine**, Wednesday, September 8, 2010 at 6:35pm
thankyou!

- Physics -
**Ree**, Thursday, September 23, 2010 at 12:06am
Nice, Pretty easy to understand, thanks

## Answer This Question

## Related Questions

- Physics - A bus travels 280 km south along a straight path with an average ...
- Physics - please show me how to solve this 1. A bus travels 280 km south along a...
- Physics - A bus travels 290 km south along a straight path with an average ...
- Physics - A bus travels 340 km south along a straight path with an average ...
- Physics - A bus travels 270 km south along a straight path with an average ...
- PHYSICS - A BUS TRAVELS 280 KM SOUTH ALONG A STRAIGHT PATH WITH AN AVERAGE ...
- HURRY........quick post - Simpson drives his car with an average velocity of 1.2...
- physics - A bus travels 250 km south along a straightpath with an average ...
- physics - a bus travels 280 km south along a straight path with an avg velocity ...
- physics - a plane flys 350 km south along a straight path with an average ...

More Related Questions