Sunday
April 20, 2014

Homework Help: English

Posted by aLexus on Sunday, January 31, 2010 at 12:14pm.

Write the gerund phrase in each sentence. Then indicate whether the phrase functions as a subject (S), an object of preposition (OP), a direct object (DO), an indirect object (IO), or a predicate nominative (PN).

1. Pablo Morales became known as the comeback kid of Olympic swimming.
ANSWER: Olympic swimming, (OP)

2. One of the goals of Moralesís mother was having her children learn to swim at an early age.
ANSWER: having her children learn to swim at an early age, (PN)

3. Morales learned quickly, and soon he started winning junior championships.
ANSWER: winning junior championships, (OP)

4. As a student at Stanford University, he attracted attention by winning 11 NCAA championships.
ANSWER: winning 11 NCAA championships, (PN)

5. Competing in the 1984 Olympics brought him one gold medal and two silver medals.
ANSWER: Competing in the 1984 Olympics, (S)

6. Morales surprised everybody by failing to qualify for the 1988 Olympics.
ANSWER: failing to qualify for the 1988 Olympics, (OP)

7. After that, his new goal was earning a law degree.
ANSWER: earning a law degree, (PN)

8. When his mother died in 1991, Morales gave competitive swimming another chance.
ANSWER: competitive swimming another chance, (IO)

9. Having only seven months to prepare made it difficult for him to qualify for the 1992 Olympics, but he did.
ANSWER: Having only seven months to prepare, (S)

10. He touched peopleís hearts by winning a gold medal in the 100-meter butterfly.
ANSWER: winning a gold medal in the 100-meter butterfly, (DO)

THANKS SO MUCH FOR THE HELP!!!

Answer this Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

English - Write the gerund phrase in each sentence. Then indicate whether the ...
english - Write a sentence containing a gerund; CAPITALIZE the gerund. Then, ...
english - Write a sentence containing a gerund; CAPITALIZE the gerund. Then, ...
english HELP ASAP - the directions say : For each sentence, find the infinitive ...
English 12 - I need help diagramming the following; gerund, verb, infinitive, ...
English - What is the gerund phrase and noun function of the gerund in these ...
English - I need someone to diagram where the following parts of speech go; ...
English 3 - 1) Select the abbreviation that tells how the italicized noun clause...
English 3 - 1)Select the abbreviation that tells how the italicized noun clause ...
English 12 - I need someone to diagram where the following parts of speech go; ...

Search
Members