Posted by **nena** on Monday, January 11, 2010 at 11:50pm.

Mario got his $10.00 weekly allowance on Monday. He spent 25% of his weekly allowance on Tuesday, 15% of his weekly allowance on Wednesday, and 10% more on Thursday. How much money did he have left to spend for the rest of the week?

- 4 grade -
**DrBob222**, Tuesday, January 12, 2010 at 12:09am
He spent 25% + 15% + 10% = 50% of his allowance during the week so he has 100%-50% remaining.

#10.00 x 0.50 = ?? OR another way.

He spent 50% and that is $10.00 x 0.50 = $5.00 spent which leaves $10.00-$5.00 = $5.00 left. OR a longer way,

$10.00 - 0.25*10 = 10.00 - 2.50 leaving 7.50.

Then 7.50 - 0.15*10.00 = 7.50 - 1.50 = 6.00

Then 6.00 - 0.10*10.00 = 6.00 - 1.00 = $5.00

## Answer This Question

## Related Questions

- math - Mario got his $10.00 weekly allowance on Monday. He spent 25% of his ...
- math - mario got his $10.00 weekly allowance on monday. he spent 25% of his ...
- Math - You had 13 of your allowance left on Monday. On Tuesday, you spent 13 of ...
- Mathematoics - last week rowena spent 1/3 of her weekly allowance on snacks, 2/5...
- 6th grade - if james spends 5/6 of his weekly allowance seeing a movie he has ...
- Math - Can you check my work? If Angelona's weekly allowance is d dollars, which...
- math - if james spends 5/6 of his weekly allowance seeing a movie how many ...
- math - if james spends 5/6 of his weekly allowance seeing a movie how many ...
- math - if james spends 5/6 of his weekly allowance seeing a movie how many ...
- math - A young man spent 1/4 of his allowance on a movie. He spent 11/18 of the ...

More Related Questions