Tuesday
March 28, 2017

Post a New Question

Posted by on .

Which one of the following is the most complete and accurate definition of fiber?
A. A stringy substance from plants
B. The hair of an animal
C. Man-made threads and yarns
D. Basic raw material from which fabric is made

2. An example of a natural fiber is
A. nylon.
B. Dacron.
C. cotton.
D. Acrilan.

3. All woven fabrics are made from fibers, which have been
A. cut into short lengths.
B. twisted into yarn.
C. spun into filaments.
D. bulked and crimped.

4. Most natural yarns are made from staple fibers, a term which means that the fibers are
A. very long with a smooth surface.
B. twisted to give them a bulky texture.
C. crimped to make them elastic.
D. produced naturally in short lengths.

5. The only natural fiber that's a filament is
A. silk.
B. wool.
C. cotton.
D. linen.

6. If you were to purchase some wool gabardine fabric, you would know that it was made from
A. woolen yarn.
B. worsted yarn.
C. shoddy wool.
D. virgin wool.

7. Nylon fiber is classified under which one of these headings?
A. Polyamide
B. Polyester
C. Polyurethane
D. Protein

8. The threads first placed on a loom for weaving a fabric are called the
A. selvage.
B. shuttle.
C. warp.
D. weft.

9. Acetate's ability to dissolve in acetone is used in the production of which one of these types of lace?
A. Alencon
B. Chantilly
C. Schiffli
D. Guipure

10. Jersey is an example of which one of these types of fabrics?
A. Knitted
B. Bonded
C. Woven
D. Pile

11. Bringing fabric back to an even width after it has been dyed is called
A. pressing.
B. laminating.
C. bonding.
D. tentering.

12. Dotted Swiss, dimity, and duck are listed in which one of these fabric categories?
A. Wool
B. Silk
C. Cotton
D. Linen

13. According to the study material, creases can be removed from velvet fabric without damaging the pile by
A. hanging it in a steam-filled room.
B. pressing it directly on the right side.
C. pressing it firmly on a hard surface, wrong side up.
D. stretching it tightly on a velvet-covered board.

14. Which one of these blocks illustrates an unbalanced vertical pattern?
A.
B.
C.
D.

15. When using vertical stripes, problems in matching generally occur at which one of these seams?
A. Side skirt seam
B. Shoulder seam
C. Center back skirt seam
D. One-piece sleeve seam

16. Which one of these fabrics is neither woven nor knitted?
A. Bouclé
B. Poplin
C. Felt
D. Jersey

17. Which of these fabrics doesn't require hemming because it doesn't fray?
A. Net
B. Brocade
C. Open weave
D. Satin

18. A transparent film laminated to a fabric is identified in the study material as
A. stretch fabric.
B. PVC.
C. a skin.
D. two-faced fabric.

19. Which one of these ironing methods would you use for lace?
A. Iron on wrong side when completely dry.
B. Iron on right side while very damp.
C. Iron on wrong side over a pad of toweling.
D. Iron on right side using the toe of the iron.

20. To remove a coffee stain from a cotton shirt, you should
A. sponge it with warm water and detergent.
B. dab it with carbon tetrachloride.
C. soak it in a mixture of ammonia and water.
D. dab it with a mixture of glycerin and water.

  • fibers and fabrics - ,

    Nice test. We aren't going to do it for you. If you have specific questions, we can help you on those.

  • fibers and fabrics - ,

    2. A
    3. B
    4. D
    5. A
    6. D
    7. A
    8. C
    9. D
    10. A
    14. B
    15. B
    16. C
    17. A
    18. B
    19. C
    20. D
    SRRY I ONLY GOT SOME ANSWERS BUT IF U ALREADY TOOK THIS TEST HELP ME OUT 2

  • fibers and fabrics - ,

    those are the wrong answers

  • fibers and fabrics - ,

    not all of them are wrong here are the ones u don't have and are wrong on

    1.d
    2.c
    6.d
    11.d
    12.c
    13.d
    18.a

  • fibers and fabrics - ,

    6. is b (pg. 3)
    13. is a (pg. 44)
    18. is b (pg 40)

  • fibers and fabrics - ,

    Examination 04201600 Fibers and fabrics

    1. D Correct
    2. C Correct
    3. B Correct
    4. D Correct
    5. A Correct
    6. D B PAGE 3
    7. A Correct
    8. C Correct
    9. D Correct
    10. A Correct
    11. D Correct
    12. C Correct
    13. A Correct
    14. B Correct
    15. B Correct
    16. C Correct
    17. A Correct
    18. D B PAGE 40
    19. C Correct
    20. D Correct

  • fibers and fabrics - ,

    1. D Correct
    2. C Correct
    3. B Correct
    4. D Correct
    5. A Correct
    6. B Correct
    7. A Correct
    8. C Correct
    9. D Correct
    10. A Correct
    11. D Correct
    12. C Correct
    13. A Correct
    14. B Correct
    15. A B PAGE 49
    16. C Correct
    17. A Correct
    18. B Correct
    19. C Correct
    20. D Correct

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question