Posted by viv on Tuesday, October 20, 2009 at 11:37pm.
An airplane flies from New Orleans to Atlanta at a rate of 320mph. The airplane then returns at a rate of 280mph. The total travel time is 3 hours. What is the flying time from New Orleans to Atlanta?

8th grade math  raul, Tuesday, October 20, 2009 at 11:54pm
2 hours 37 min and 30sec because 280*3=840 and 840/320=2.625
0.625*60=37.5 that's the time in min the .5 is 30 sec
so its 2 hours 37 min and 30 sec hope this helps 
8th grade math  Reiny, Wednesday, October 21, 2009 at 8:42am
The distance either way is the same, let the distance be x miles
so , since Time = Distance/Rate
x/320 + x/280 = 3
solve to get x = 448 miles
so time for first flight = 448/320 hrs
= 1.4 hrs or 1 hour and 24 minutes
check
first flight = 448/320 = 1.4
second flight= 448/280 = 1.6
total time = 3 hrs.