Posted by Gabby on Friday, October 9, 2009 at 1:28am.
At a dinner party, every 3 guests used a dish for rice between them; every 4 a dish for broth; every 2 a dish for meat. There were 65 dishes in all. How many guests were there?

math  Reiny, Friday, October 9, 2009 at 8:48am
Let the number of guests be x
then
x/3 + x/4 + x/2 = 65
Multiply bye 12 to get
4x + 3x + 6x = 780
I get x = 60
check:
rice dishes = 60/3 = 20
broth = 60/4 = 15
meat = 60/2 = 30
20+15+30 = 65 check!!