Thursday
April 24, 2014

Homework Help: Biology

Posted by Mike on Saturday, July 4, 2009 at 7:48am.

a. Identify each statement as an observation, hypothesis, or prediction.
b. Are the groups of statements below examples of an inductive or deductive process.

1. Male red -winged blackbirds display red wing patches to signal superior to other males. Answer: Hypothesis/deductive

2. Bees make honey. Answer: Observation/inductive

3. Male red-winged blackbirds compete for territories. Answer: Observation/inductive

4. Bees eat honey when no other food (nectar) is available. Answer: Prediction/deductive

5. A wound is infected. Answer: Observation/inductive

6. Infection is caused by bacteria. Answer: Hypothesis/deductive

7. A male red-winged blackbird displays his red wing patches whenever other males enter its territory. Answer: Hypothesis/deductive

8. Honey is the food store for the bee hive. Answer: Observation/inductive

9. Keeping a wound clean of bacteria prevents infection. Answer: Prediction/deductive

* please let me no if the answers to these questions are correct. I already went to the link that Ms Sue posted but i'm still unsure of my answers.*

Answer this Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

Biology - Please answere these questions: identify each statement as observation...
biology - I need to determine if the following statements are a prediction (P), ...
Biology - Do I have these right? Each of these have one or two words that make ...
Biology - Can someone tell me if I am right? My choices are observation, ...
Biology - Are the groups of statements below examples of an inductive or ...
Biology - Givin these 9 hypothesis we are supposed to state if they are ...
Biology - Can someone tell me if I am right? My choices are observation, ...
Science - Can someone tell me if I am right? My choices are observation, ...
Biology - Review the following statements and identify each statement as an ...
Biology - Briefly distinguish the difference between inductive and deductive ...

Search
Members