Post a New Question

Math

posted by on .

April buys eight books for $44. Paper back books cost $4 and hard back books cost $8. How many of
each book did she buy?

  • Math - ,

    4 paper backs and 4 hard cover

  • Math - ,

    Hmm -- that's not right.

    4 * 4 = 16
    4 * 8 = 32

    16 + 32 = 48.

    Ooops!

  • Math - ,

    For this kind of problem, I usually start off with all paperbacks, thus 8*4=$32.
    Since I am short 44-32=$12, and changing from a paperback to a hard-cover costs 8-4=$4, So I must have bought 3 hard-covers and 8-3=5 paperbacks.
    Check: 3*8+5*4=24+20=$44.

  • Math - ,

    And then there's the LONG way of doing it.
    H = number of hard covers.
    P = number of paper covers.
    ===========================
    H + P = 8
    8H + 4P = 44.
    ================
    Two equations in two unknowns. Solve for H and P.

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question