Saturday
November 22, 2014

Homework Help: History

Posted by Spongebob on Monday, January 19, 2009 at 4:54pm.

Could you check my paper for social studies? I was on here before it's not a test sorry for saying it was a test but it's not. Thanks for your time and if one is wrong could you please give me a link to the particular question.

1.The ----- court is the highest in the nation.
A. Divorce B. Supreme C. Appeals D. Federal
Answer: B

2. Which of the following is not one of the three branches of government.

A. Legislative B. Military C. Jidicial D. Executive
Answer: B

3. The responsibility of the legislative branch is to:

A. Interpret the laws B. Enforce the laws C. Make the laws D. None of the above
Answer: C

4. What statement is true about the legislative branch.
A. It is divided into a senate and a house of representatives
B. Members are selected for life
C. It has no real authority
D. It is more powerful than any other branch of government
Answer: A

5. The president is elected by---
A. The electoral college
B. A direct vote of the citizens
C. The legislatures of the various states
D. The majority of representatives from the house of representatives and the senate
Answer: A

6. At most how many total years can a person be president
A. Twelve years B. Six years C. for life D. ten years
Answer: D

7. Membership in the house of reprensentatives is determined by:
A. square miles of the state
B. population of the state
C. taxes paid by the state
D. all states have two members
Answer: B

8. What is the supreme law of the land
A. the constitution
B. the bill of rights
C. the 1st amendment
D. state constitutions
Answer: A

9. The officer who presides over the senate when the vice president is away is known as:
A. the chairman
B. the majority leader
C. The speaker
D. the president pro-tempore
Answer:D

Answer this Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

GED - Is the English Writing test the most difficult GED test? I find Math easy...
Math - On the six tests in her social studies course, Jerelyn's score were 92, ...
Stats( PLEASE HELP) - A psychologist has constructed a paper and pencil test ...
biochemistry - for each of these qualitative test,barfoed test,benedict test,...
Psych - If an iq test has high predictive validity, then a. a psychologist can ...
stats (please help) - I need help determining what x and y is in this question. ...
phi 103 - mrs orlof teaches 2 history classes one in the afternoon and one in ...
t test - What is the power of each of the following studies,(t test chart) ...
Math - The first social studies test had 16 questions. The second test had 220% ...
Statistics - The effectiveness of a headache medicine is tested by measuring the...

Search
Members