Friday
March 24, 2017

Post a New Question

Posted by on Friday, January 16, 2009 at 11:44am.

1.In fiction, use of conventions leads to? A. entertainment, B. expectations, C. imagination, or D. escapism.

2. According to the analyses of the stories you were asked to read, "A Pair of Silk Stockings" best represents literary? A. allegory. B. realism. C. escapism. D. symbolism.

3.In Twain's "The Private History of a Campaign that Failed," Smith, the blacksmith's apprentice, is given "ultimate credit" for? A. being killed in battle. B. earning the rank of sergeant. C. naming the militia group's encampments. D. keeping the group trained and ready for battle.

4. In The Call of the Wild, what valiant, tragic figure among the dogs must finally be put down for the good of the lives of the team? A. Pike. B. Spitz. C. Sol-leks. D. Dub.

5.The final two lines of Shakespeare's "Shall I Compare Thee to a Summer's Day?" promises the subject of his sonnet? A. undying devotion. B. immortality. C. an endless summer. D. unfading youth.

6. Notable poets have attempted to define poetry. Among these efforts, the idea that poetry is an ancient technology came from? A. Billy Collins. B. Robert Pinsky.
C. Maya Angelou. D. Robert Frost.

7. In the poem "God's Grandeur," we find the words reck and rod. By analysis we can determine that the word rod probably comes from the Bible and means? A. God's power. B. a tool of correction. C. God's wrath. D. a principle of ethics.

8. The religious revivals of nineteenth-century America included people who became very excited, claiming that God spoke to them directly. These people were called? A. enthusiasts. B. Bible beacons. C. literalists. D. revivalists.

9. In "Life without Principle," Thoreau writes, "If my wants should be much increased, the labor required to supply them would become a drudgery." What does this statement mean? A. The more you have, the more you want. B. If you don't want much, you don't have to spend as much time being miserable working to get it. C. Work is meaningful only when you think about what you'll be able to do with the money you earn.
D. Slavery was wrong because it meant that some people worked hard to satisfy other people's wants.

10. Before the Renaissance, virtually all dramas focused on? A. family relationships. B. the human condition.
C. religious themes. D. life-and-death plots.

11. By the Renaissance theory of correspondences, the heart of the family is the? A. grandfather. B. grandmother. C. father. D. mother.

12. In Act III, Scene 2, who hears these words from Titania?

   Thou art as wise as thou art beautiful.
A. Puck. B. Bottom. C. Oberon. D. Peaseblossom.

  • Literature - , Friday, January 16, 2009 at 11:46am

    We don't do homework here.

    But, we'll be glad to check your answers.

  • litureature - , Friday, January 16, 2009 at 11:53am

    this is the help i need. my exam is 30 questions. these are they only ones i cant get. 12 out of 30. please. =) only thing keeping me from my diploma.

  • litureature - , Friday, January 16, 2009 at 12:07pm

    ok i think

    1. c
    2. b
    3. b
    4. b
    5. a
    6. b
    7. b
    8. d
    9. d
    10. c
    11. d
    12. a

  • litureature - , Friday, January 16, 2009 at 12:17pm

    please give me your opinion.

  • litureature - , Wednesday, January 21, 2009 at 1:37pm

    this is the worst thing ever. you didn't even attempt to help. how sad.

  • litureature - , Friday, January 23, 2009 at 10:37pm

    michael just saw this today. i think 7 'gods rod' can either power or wrath. i'd go with power because i think the poet would have said wrath if they meant that and power fits better.
    Conventions should lead to expectations.
    If a story always begins with 'once upon a time you will expect it to be a fairy tale.
    google told me 6b [Pinsky]is right. i've never heard that idea before.
    looks like you've got a really interesting course there. good luck.

  • litureature - , Friday, June 19, 2009 at 9:34am

    The religious revivals of nineteenth-century America included people who became very excited, claiming that God spoke to them directly. These people were called

  • litureature - , Friday, June 19, 2009 at 9:38am

    Regarding the difference between fiction and nonfiction, which statement is most accurate

  • litureature - , Tuesday, August 4, 2009 at 11:12pm

    Regarding the difference between fiction and nonfiction, which statement is most accurate?

  • litureature - , Monday, August 24, 2009 at 1:49pm

    In The Call of the Wild, what valiant, tragic figure among the dogs must finally be put down for the good of the lives of the team?

  • litureature - , Tuesday, August 25, 2009 at 3:09pm

    In Twain's "The Private History of a Campaign that Failed," Smith, the blacksmith's apprentice, is given "ultimate credit" for

  • litureature - , Thursday, September 16, 2010 at 2:06pm

    Among early epic poems, _______ is the story of a man who searches out a beloved friend in the land of the dead.

    A. The Odyssey
    B. The Iliad
    C. Beowulf
    D. Gilgamesh

  • litureature - , Wednesday, September 22, 2010 at 2:53pm

    In emphasizing the importance of individual thinking and basing one's beliefs on one's own experiences, Sujourner shows she has much in common with

  • litureature - , Monday, October 18, 2010 at 3:15pm

    QWERTYUYI

  • litureature - , Thursday, November 25, 2010 at 12:34pm

    1. The religious revivals of nineteenth-century America included people who became very excited, claiming that God spoke to them directly. These people were called

  • litureature - , Wednesday, December 8, 2010 at 9:47am

    Notable poets have attempted to define poetry. Among these efforts, the idea that poetry is an ancient technology came from

    A. Maya Angelou.
    B. Billy Collins.
    C. Robert Frost.
    D. Robert Pinsky.

  • litureature - , Tuesday, March 6, 2012 at 11:24pm

    shut the heck up sue no one cares about your apinion

  • litureature - , Saturday, March 24, 2012 at 5:31am

    error@macro

  • litureature - , Sunday, March 25, 2012 at 9:23pm

    i don't no wuts going on but it looks like miss sue is makin ok mad or sumthin

  • litureature - , Friday, May 18, 2012 at 12:01pm

    Notable poets have attempted to define poetry. Among these efforts, the idea that poetry is an ancient technology came from

    Billy Collins.
    B. Maya Angelou.
    C. Robert Pinsky.
    D. Robert Frost

  • litureature - , Sunday, June 10, 2012 at 8:43am

    2.A
    3.D
    4.B
    5.B
    6.B
    7.A
    8.A
    11.D

  • litureature - , Wednesday, December 4, 2013 at 5:53pm

    By the Renaissance theory of correspondences, the heart of the family is the A. grandfather B. grandmother C. mother D. father

  • litureature - , Wednesday, January 22, 2014 at 10:18am

    so like does anybody here knows any of the answers or all of you are just dumb cuz all im reading is a bunch of chesse

    ~ps have a nice day :)

  • litureature - , Tuesday, February 4, 2014 at 4:40pm

    to literature-gg
    in the most of respect, if you believe their answer to be dumb why not look up and study for the questions yourself. With the lack of knowledge of what you are currently studying and going to look for someone else's answers who clearly studied, then criticizing their work
    I fined it very immature, disrespectful and quite rude.
    "cuz" is spelled cause
    "chesse" is spelled cheese
    start studying
    p.s have a nice day

  • litureature - , Thursday, July 3, 2014 at 11:55am

    i believe that if you just study you would get the answers instead of asking other people... SCORE!

  • litureature - , Sunday, December 21, 2014 at 7:04pm

    In fiction, use of conventions leads to

    A. escapism.
    B. imagination.
    C. entertainment.
    D. expectations.

  • litureature - , Thursday, October 22, 2015 at 3:32am

    All of you, are you idiots? Why you just can help to answer questions?

  • litureature - , Saturday, January 16, 2016 at 2:05am

    why not just help the kid who cant even spell literature lmao xD

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question