Posted by **jeremy** on Monday, October 13, 2008 at 7:01pm.

The number of students attending the fall play was 150 more than the number of adults attending. Students tickets cost $3, and adult tickets cost 45 . A total of $4730 was collected. How many students attended the play?

this is what i have, but i need help on the equation.

let x = students let y= adults

x=y+150

x=3x+5y+150

150*3=450, 4730-450=4280, 4280/2=2140

the # of students is 2140+150=2290

4730-150=4

## Answer This Question

## Related Questions

- algebra 1 - the number of students attending the Fall play was 150 more than the...
- iloj - The number of students attending the fall play was 150 more than the ...
- Math 1 - write an equation that represents the following situation. Let x= the ...
- algebra - the number of students is 150 more than adults, the student tickets ...
- Equations - The school sold 300 tickets for a school play and collected a total ...
- math - There were 3 times as many adults as students attending a school play. If...
- Math - A class went on a field trip to see a play. Adult tickets cost $18 each ...
- algebra - Adult tickets for a play cost $16 and child tickets cost $6. If there ...
- Algebra 2 - The PTO has raised $1800 to help pay for a trip. They ask that there...
- Algebra - Adult tickets for a play cost $9 and child tickets cost $8. If there ...

More Related Questions