Saturday

September 20, 2014

September 20, 2014

Posted by **Beth** on Thursday, September 18, 2008 at 6:58pm.

- math -
**David Q**, Friday, September 19, 2008 at 3:08pmSuppose there are P stamps in Doug's first book. Then there are (P+30) stamps in his second book. The total number of stamps in his collection is 170, and his collection equals the number of stamps in the first book plus the number in the second book. So P + (P+30) = 170, which means that 2xP + 30 = 170, so 2xP = 170-30 = 140. If 2xP = 140, then P = 140/2 = 70. This is the number in his first book, so he's got 70+30=100 stamps in his second book. Check the answer: 70+100=170, and 100 is 30 more than 70. Correct!

**Answer this Question**

**Related Questions**

Math - First of all I don't just need the answer I need it explained where a ...

Math - I don't understand. I am in third grade and I just need the answer. Maybe...

chemistry - i don't understand any of this ! I'm doing the STP & stuff like that...

Math - I need to express the following in equivalent form: m-2/m^2-5m+6 , 2x+6/x...

Math (Trying to understand) 4th - Hi I need help with something. I need to ...

History - Hi I need some help with my history homework I have answer all of the ...

math - i really need help in math. im just in 6 grader and i don't understand ...

General - Please understand that I am not upset with anyone or whatever I just ...

Government - Hello, I need this question explained. You dont have to give me the...

algebra II - 5 3 4 . 4 _______ 6 4 I really need help with this math..I don't ...