Thursday
March 23, 2017

Post a New Question

Posted by on Friday, April 18, 2008 at 2:09pm.

In "A Pair of Silk Stockings," the silk stockings are a symbol of

A. Mrs. Sommers's inability to handle money.
B. Mrs. Sommers's lack of concern for her children.

C. Mrs. Sommers's selfish needs.

D. Mrs. Sommers's desire for attention.




2. An author's purpose in using rhetoric is to

A. create a certain effect for the reader.
B. present facts as they really are.

C. provide hints as to what's going to happen.

D. separate realism from idealism.




3. The wicked witch and the big bad wolf are examples of

A. dynamic characters.
B. archetypes.

C. protagonists.

D. anecdotes.




4. Faith's pink ribbons are an example of a

A. genre.
B. parable.

C. fable.

D. symbol.




5. In "Paul's Case," members of the faculty don't like Paul's carnation because they think

A. it's effeminate for a man to wear a flower.
B. it doesn't match his other clothing.

C. it suggests that he's not taking things seriously.

D. it's the mark of an early death.




6. Which one of the following short stories is an example of an allegory?

A. "Paul's Case"
B. "The Private History of a Campaign That Failed"

C. "Young Goodman Brown"

D. "A Pair of Silk Stockings"




7. An individuated character is one who

A. has his or her own unique history and personality.
B. is a symbol for some characteristic.

C. is able to be identified with the audience.

D. has a series of epiphanies.




8. In the story "Paul's Case," why is Paul irritated and wretched after the concert?

A. He has seen his English teacher.
B. He has spoken with the singer.

C. His real life is so different from his dream.

D. He has to walk home in the rain.




9. Paul's tattered clothes are a symbol of his

A. rebellious nature.
B. unconcern about what he looked like.

C. desire to insult the faculty.

D. economic circumstances.




10. In "The Private History of a Campaign That Failed," Twain writes, "We were equal to the occasion. In our response there was no hesitation, no indecision" (71). This type of writing is an example of

A. a motif.
B. hypocrisy.

C. an anecdote.

D. mock heroics.




11. What author saw hypocrisy in the lives of the Puritans?

A. Willa Cather
B. Mark Twain

C. Nathaniel Hawthorne

D. Kate Chopin




12. Which one of the following is characteristic of a character study?

A. The protagonist is a static character.
B. Getting a glimpse into the character's mind and heart is the most important element of the story.

C. The character is usually tragicomic—that is, he or she is both funny and sad at different times.

D. The character comes to an unhappy end.




13. Foreshadowing means

A. showing the readers the dark side of a character's personality.
B. describing what happens at night—for example, in a dark basement.

C. hinting at things that will occur later.

D. putting secondary characters in the foreground of the story.




14. In "Paul's Case," why does Paul go to work early?

A. He wanted to wrestle with the other boys.
B. He didn't want to lose his job.

C. He didn't want to get caught skipping school.

D. He liked looking at the pictures in the art gallery.




15. Which one of the following statements best describes the theme of "Young Goodman Brown"?

A. People aren't always what they seem.
B. The Devil is in charge of this world.

C. Men should listen to the cautions of their wives.

D. The forest is a place where dark deeds take place.




16. In "Young Goodman Brown," what is meant by "a hoary corpse"?

A. A respected person
B. An extremely old dead body

C. A promiscuous person

D. A lonely man




17. What is the climax in Willa Cather's short story "Paul's Case"?

A. Paul takes the train to New York.
B. Paul reads about his theft in the newspaper.

C. Paul jumps in front of the train.

D. Paul meets the boy from Yale.




18. Which one of the following words best describes Goodman Brown at the end of Hawthorne's story?

A. Relieved
B. Innocent

C. Safe

D. Despairing




19. At the beginning of "Young Goodman Brown," Brown's wife says, "Pray tarry with me this night, dear husband, of all nights in the year" (1). This statement is an example of

A. irony.
B. ambiguity.

C. foreshadowing.

D. satire.




20. Which one of the following short stories takes a series of completely ordinary events and develops them into a character study?

A. "Paul's Case"
B. "A Private History of a Campaign That Failed"

C. "Young Goodman Brown"

D. "A Pair of Silk Stockings"

  • Literature (short story) - , Friday, April 18, 2008 at 2:32pm

    This is a Homework HELP board, not a Homework DO board.

  • Literature (short story) - , Wednesday, April 30, 2008 at 4:58pm

    Hey i have this same exam, did you do it yet?

  • Literature (short story) - , Sunday, June 1, 2008 at 3:30pm

    Thank you Brittany I passed

  • Literature (short story) - , Thursday, August 28, 2008 at 1:48pm

    hey guys i the same exam.. did you guys pass? and how can i get the answers?

  • Literature (short story) - , Wednesday, April 30, 2008 at 6:28pm

    ok, im not sure of all of the anwsers yet but i think that these are right but im not sure, 1d
    2a
    3b
    4d
    5c
    6c
    7a
    8c
    9b
    10?
    11c
    12b
    13c
    14d
    15a
    16b
    17c maybe d but im putting c
    18d
    19c
    20?
    i hope this helps!

  • Literature (short story) - , Thursday, November 6, 2008 at 1:25pm

    Short story, part 2

    answers..

    1.c
    2.a
    3.b
    4.d
    5.c
    6.c
    7.a
    8.c
    9.d
    10.d
    11.c
    12.b
    13.c
    14.d
    15.a
    16.b
    17.c
    18.d
    19.c
    20.d

    i just took the test on 11/6/08

  • Engish - , Tuesday, November 18, 2008 at 11:37am

    you have english book you want look commas

  • Literature (short story) - , Monday, December 8, 2008 at 7:29pm

    In Twain's "The Private History of a Campaign that Failed," Smith, the blacksmith's apprentice, is given "ultimate credit" for

    A. keeping the group trained and ready for battle.
    B. earning the rank of sergeant.

    C. naming the militia group's encampments.

    D. being killed in battle.

  • Literature (short story) - , Sunday, December 28, 2008 at 3:59pm

    has anyone out there read the book the call of the wild by Jack London?

  • Literature (short story) - , Tuesday, January 13, 2009 at 9:37am

    omg! anita thnx!! made 100!! =D

  • nkauidg dafivr - , Sunday, February 1, 2009 at 11:54pm

    xebgpfrm pufheja zxpjwy brvhoijs yrba kxnavj fztqnxb

  • Literature (short story) - , Saturday, March 28, 2009 at 4:04am

    ANITA IS 110PERCENT RIGHT

  • Literature (short story) - , Wednesday, April 15, 2009 at 7:29pm

    i don't know how you all are in the same text book as me but this is so cool. you are right on the spot. i can give you the answers for more tests. i've taken so many. any subject.

  • Literature - , Friday, May 1, 2009 at 12:30am

    Ari, Do you have the answers for the rest of the Literature sections?

  • Literature (short story) - , Tuesday, October 20, 2009 at 2:00pm

    thanks for the help

  • Literature (short story)2 - , Sunday, February 14, 2010 at 9:20am

    1c 2a 3b 4d 5c 6c 7a 8c 9d 10d 11c 12b 13c 14d 15a 16b 17c 18d 19c 20d

  • Literature (short story) - , Tuesday, March 16, 2010 at 8:10am

    Yes it does help. I just like to be sure of my answers and compare them with yours and all are right

  • Literature (short story) - , Thursday, March 18, 2010 at 10:45am

    Wow, Anita's answers were all correct =)

  • Literature (short story) - , Wednesday, March 31, 2010 at 6:50pm

    In "The Private History of a Campaign That Failed," Twain writes, "We were equal to the occasion. In our response there was no hesitation, no indecision" (71). This type of writing is an example of

  • Literature (short story) - , Wednesday, May 5, 2010 at 8:18pm

    LESSON 1: INTRO && THE SHORT STORY, PT 1
    EXAM #: 00778700
    1 c
    2 c
    3 a
    4 c
    5 a

    6 d
    7 d
    8 c
    9 a
    10 c

    11 b
    12 b
    13 c
    14 d
    15 b

    16 b
    17 d
    18 d
    19 a
    20 b

  • Literature (short story) - , Tuesday, March 8, 2011 at 7:22pm

    ari do you have the answers to any of the world history bc i ma failing that course bad and need help?

  • Literature (short story) - , Sunday, April 10, 2011 at 11:10pm

    Omg Thank you just took the test got 100!!!

  • Literature (short story) - , Monday, May 16, 2011 at 11:52pm

    c c-

  • Literature (short story) - , Saturday, July 16, 2011 at 6:39pm

    Does anyone else think that Ms. Sue should just shut the hell up? No one is asking her but yet she never shuts the hell up.

  • Literature (short story) - , Monday, August 15, 2011 at 5:16am

    Joe. You are absolutely correct. Haha. And I've noticed that the tests have changed slightly since 08. So I don't think that Ari could help anymore.

  • Literature (short story) - , Saturday, July 21, 2012 at 7:10pm

    Please help. On page 14 of The Call of the Wild, what's meant by the phrase "The domesticated generations fell from him"?

  • Literature #3 the novel - , Monday, March 9, 2015 at 4:54pm

    Hello my name is Sabrina I'm fAiling literature horribly. I need help can someone please

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question