Thursday
March 23, 2017

Post a New Question

Posted by on Wednesday, March 19, 2008 at 10:37pm.

Over time, non-specialists are usually able to assimilate radically new scientific ideas, even though these ideas may seem strange when they are initially introduced. Such was the case with Newtonian physics; when Newton proposed his ideas regarding motion and gravitation in the seventeenth century, they were denounced as unreasonable even by other leading physicists. Eventually, however, Newton’s ideas were generally assimilated. Such will also prove to be the case with quantum mechanics, a twentieth-century science that deals with the behavior of matter and light on the subatomic scale. Eventually, the novelty of quantum mechanics will no longer act as a bar to the comprehension of this theory by the non-specialist.
--------------------------------------------------------------------------------

8) The author of the passage assumes which of the following about quantum mechanics in relation to previous scientific theories?
A) Quantum mechanics is not inherently more difficult for the non-specialist than previous scientific theories.
B) Quantum mechanics has generated less controversy among specialists than previous scientific theories.
C) Quantum mechanics is more important to the history of science than previous scientific theories.
D) Quantum mechanics has more important practical applications than previous scientific theories.


I need some help on this one.

  • english: crit. thinking - , Wednesday, March 19, 2008 at 10:40pm

    The thesis is given in the first sentence.

    What do you think the best answer is?

  • english: crit. thinking - , Wednesday, March 19, 2008 at 10:43pm

    I think the answer is "B"

  • english: crit. thinking - , Wednesday, March 19, 2008 at 10:45pm

    Nope. There's nothing said about controversy in the first sentence.

  • english: crit. thinking - , Wednesday, March 19, 2008 at 10:46pm

    I would think "A"

  • english: crit. thinking - , Wednesday, March 19, 2008 at 10:47pm

    Right. :-) The passage essentially is saying that all new scientific ideas are eventually understood and accepted.

  • english: crit. thinking - , Saturday, October 18, 2008 at 12:10am

    Every answer I got from this site was absolutely wrong.......Thanks for the 20% I got on my quiz. I appreciate your help.

    NOT

  • english: crit. thinking - , Friday, May 1, 2009 at 4:05pm

    Wow anonymous gets angry that they couldn't cheat and get the correct answers!!! Hahahaha do the work yourself you bum!

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question