Posted by Mack on Monday, March 3, 2008 at 6:29pm.
Open ended
Need HELP PLEASE!!!
Mr.Guy isfinishing his patio. The Patio is 14ft. by 4yds.
If each square tile is 2 by 2, how many will he need?
If the tile is 5 dollars each, but he gets every 5th one free, how much will it cost?
If tiles are also sold in boxes of 15 that cost 30 dollars, Should he buy the boxed instead? Why?

Math  Damon, Monday, March 3, 2008 at 6:48pm
14 ft * 4 yds * 3 ft/yd = 168 ft^2
each tile = 2*2 = 4 ft^2
168/4 = 42 tiles
5 tiles cost 4*5 = $20
42/5 = 8 + 2/5
so
20*8 + 2*5 = 160+10 = $ 170
42/15 = 2.8
so he can buy 3 whole boxes for 3*30 = $90 big saving
He would have three left over then, tough.