Tuesday
July 22, 2014

Homework Help: Chemistry please check

Posted by Mary on Sunday, February 24, 2008 at 2:11am.

1. An ionic compound solution is a(an)________ of electric current.

non-conductor
absorber
emitter
good conductor
reverser

ans: good conductor

2. Hydrogen bonding in water accounts for

water's higher than expected boiling temperature
the fact that ice floats in liquid water
the fact that snowflakes are 6-sided
All of the above

ans: water's higher than expected boiling temperature


3. Polar compounds such as alcohol would be expected to be

more soluable in water than in non-polar solvents
more soluable in non-polar solvents than in water
equally soluble in water and non-polar solvents
none of these

ans: more soluable in water than in non-polar solvents


4. Water solutions of ionic substances that conduct electricity are called

electrical solutions
polar sulutions
electrolytes
indicators

ans: electrolytes

5. When a solvent is cooled, it will dissolve

more solid
more gas
less gas
the same amount of solid and gas

ans: the same amount of solid and gas

6. The water hardness in an area is reported as 700 ppm total dissolved solids. This is the same concentration as

0.007%
0.07%
0.7%
7%

ans: 0.07%

7. If the force of attraction between the ions in a solid is very strong, you would expect the solid to have

low solubility in water
high solubility in water
low solubility in a non-polar solvent
high solubility in a non-polar solvent

ans: low solubility in water

8. In liquid solutions, the solute is

a solid
a liquid
a gas
All of these could be true.

ans: All of these could be true

9. A solution with a pH of 2

is twice as acidic as one with a pH of 1
is half as acidic as a solution with a pH of 1
is ten times as acidic as a solution with a pH of 1
is one tenth as acidic as a solution with a pH of 1

ans: is one tenth as acidic as a solution with a pH of 1

10. An alkane with 6 carbon atoms would have how many hydrogen atoms in each molecule?

12
8
18
16
14

ans: 14

Answer this Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

physics - A current-carrying conductor experiences a force upward in a magnetic...
physics - please help with either or both 1. a charge of 10C is passing in 2 ...
physics - what are some ways to transfer the motion of electric charge through a...
Physics - A current-carrying conductor of length 0.8 m is placed perpendicular ...
chemistry - 1) why do copper 2 sulfate chrystals not conduct electricty? 2)why ...
Physics (electricity and Magnetism) - A long straight and thin wire has a ...
Physic ~ pls help - A heavy conductor (mass m, length `, resistance R) is ...
Physics - A coaxial transmission line has a solid inner conductor of radius a ...
Physics - The graph below represents the relatonship between the potential ...
Physics - The graph below represents the relatonship between the potential ...

Search
Members